App

Deze zaterdag is een luie dag. Wel gewandeld naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat bleek een typisch Britse buurtwinkel te zijn: nauwelijks verse spullen en veel blikken en zakjes met zoute en zoete prakjes.

RAF-gebouw

Onderweg kwam ik langs diverse gebouwen van de Royal Air Force. Hier vlakbij is ook een vliegveld van dit legeronderdeel.

Op deze kalme dag is het misschien een goed moment om het over wandelapps te hebben. 

Ik wandel vooral met Komoot als gids. Dat is geen perfecte app. Heel geschikt voor dagtochten maar minder voor meerdaagse avonturen, zoals bij mijn Lange Wandeling 2024. 

Er is wel een optie om een lange route in stukken te knippen maar dat is zinloos als er bij die knip geen slaapplek of openbaar vervoer is. 

Ook mis ik de dagboekfunctie – een verslag van de reis kan je alleen in de reacties kwijt. Daarom ben ik gestart met Eilt.blog. 

Toch blijf ik bij Komoot omdat ik de sociale kant wel fijn vind. Je kan anderen volgen en hun tochten kunnen een inspiratie zijn. 

Maar ik gebruik (of test) ook andere apps. Bijvoorbeeld: veel extra informatie kan ik op Google Maps vinden. Als wandel-app werkt Maps vooral goed in de bebouwde kom. Daarbuiten heb je iets anders nodig. Zelf voeg ik ook veel foto’s en reviews toe aan de app. Ik kick wel een beetje op de cijfers die ik van Maps terug krijg 😁

Mijn bijdragen bij Maps

Hier in Engeland is de mooie kaarten-app van de Ordnance Survey populair, ook erg bekend door hun papieren kaarten. Die app gebruik ik ook. Vooral handig om diepere informatie te zien – bijvoorbeeld de geschiedenis in het landschap (oude namen en veldslagen). Ook zijn de hoogtelijnen en het landgebruik goed zichtbaar. 

Andere apps die ik wel eens heb getest zijn ‘HiiKER’, ‘Drinkwater’, ‘Rother’ en ‘WandelWeb’. Maar ik heb deze vier te weinig getest om over die apps een oordeel te vellen. Hoewel ik wel extra sympathie voel voor WandelWeb omdat die mijn Damsterdieppad heeft opgenomen 😊

Welke app raden jullie aan? 

Gepubliceerd door Eilt Zandvoort

Op https://Eilt.online kan je alles vinden wat ik wil delen.

Eén opmerking over 'App'

  1. Beste Eilt, informatief stukje over de wandelapps. Dank daarvoor. Ik gebruik alleen Komoot en ben daar eigenlijk heel tevreden over.

    Na het lezen van jouw stukje heb ik OS Locate gedownload, zonder Maps. Nuttig om daarin te zien op welke locatie ik mij precies bevind, uitgedrukt in lengte- en breedtegraad. Handig in geval van nood.

    Misschien leuk voor jou, de app Merlin Bird ID. Als je onderweg vogels hoort laat deze app je weten welke vogel(s) je hoort, al zijn het er zes tegelijk, inclusief foto’s. Ik vind het een fascinerende app.

    Ik wens je nog een prettige vervolg van je bijzondere reis. Het is prachtig dat je dit allemaal met ons deelt!

    Guus

    Like

Plaats een reactie